Logo_download

Ook de Stichting van het Onderwijs (SvhO) schaart zich achter het PO-front. Werkgevers en werknemers in alle onderwijssectoren, verenigd in SvhO, onderkennen dat investeren nu nodig is voor goed primair onderwijs. Dit meldt SvhO.

Het PO-front protesteert tegen het steeds meer oplopende lerarentekort. Volgens de protestgroep is het lerarenberoep onaantrekkelijk geworden door de lage salarissen en hoge werkdruk in het basisonderwijs. Door de salarissen te verhogen en de werkdruk te verlagen zou het beroep van leraar weer aantrekkelijker worden gemaakt.
 
De SvhO onderkent dit. Volgens Paul Rosenmöller, voorzitter van de Stichting van het Onderwijs, is het voor het onderwijs steeds moeilijker om voldoende, bevoegde en bekwame docenten voor de klas te krijgen. “Als er niets gebeurt dan nemen de tekorten verder toe en gaan deze zich ook in de andere onderwijssectoren voordoen. De samenleving moet daarom blijven investeren in de aantrekkelijkheid en het imago van een loopbaan in het onderwijs.” 
 
Om deze investeringen te bewerkstelligen wordt op 27 juni een zogenaamde prikactie gehouden: basisscholen zullen een uur later dan normaal hun deuren openen. Daarnaast wordt op die dag in Den Haag een petitie aangeboden aan demissionair minister-president Rutte. Met de actie PO-front zijn inmiddels 178216 handtekeningen verzameld.
 
In de Stichting van het Onderwijs zitten PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Vereniging van universiteiten, Algemene Onderwijsbond, Algemene Vereniging Schoolleiders, CNV Onderwijs, FBV Overheid en Federatie van Onderwijsvakorganisaties. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids