Normal_rechtbank_hamer

De Maria Montessorischool in Den Haag heeft met de moeder van twee leerlingen geen overeenstemming kunnen bereiken over de rel rondom de gemiste klassenfoto. Die werd genomen tijdens het offerfeest, waardoor haar kinderen niet op de foto stonden. De school werd daardoor door de vrouw beschuldigd van moslimdiscriminatie. Dat meldt het AD.

De zaak kwam eerder deze maand in het nieuws. De moeder eiste daarin een schadevergoeding van 10.000 euro van de school. Het bestuur van de Maria Montessorischool vindt dat bedrag veel te hoog. De rechtbank in Den Haag gaf de twee partijen nog de kans om samen tot een oplossing te komen, maar dat is niet gelukt.

De moeder verwijt de school verder dat het te weinig gedaan heeft om de situatie te voorkomen. Volgens het schoolbestuur wilde de vrouw zich echter niet houden aan de voorwaarden van de school wat betreft de gezamenlijke oplossing. Een woordvoerder van de Maria Montessorischool zegt dat de school graag samen met haar tot een overeenstemming was gekomen. Nu moet er uitspraak worden gedaan door de rechter. Dat gebeurt op 12 juni aanstaande.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids