Normal_pm__opvang__kov__kinderen__leidster__kinderopvang

In Rijsbergen is de eerste steen gelegd van het Integraal Kind Centrum (IKC). Aan het eind van het jaar moeten ruim 400 kinderen gebruik gaan maken van het centrum. Dat meldt het AD.

Op basisschool Sint Bavo werd de start van de bouw gevierd met alle leerlingen. Wethouder Jan Aarts was aanwezig bij de gebeurtenis. Het nieuwe kindcentrum wordt straks gebruikt voor zowel kinderopvang, kleuteronderwijs als basisonderwijs. Daarmee krijgen de kinderen uit Rijsbergen een centrale plek.

Voordat de bouw van het IKC van start ging, kende de plaats vijf verschillende opvangplekken. Een voordeel van het IKC is onder andere dat het gemakkelijker wordt voor peuters om de overstap naar de basisschool te maken. Dat zegt de toekomstig directeur van het centrum, Willem Melis.

Rijsbergen volgt het voorbeeld van veel andere plaatsen en gemeenten in Nederland. Op steeds meer plekken wordt alle aanbod van opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 samengebracht. Als de bouw volgens plan verloopt, is het IKC in Rijsbergen op 1 december dit jaar klaar voor gebruik.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids