Normal_kinderen__les__hulp__juf__lerares__onderwijzer__docent__leerlingen__po__vo

Het tekort aan leraren in het basisonderwijs lijkt zowel kwalitatief als kwantitatief groter te worden. Het Arbeidsmarktplatform PO stelt daarom financiële steun beschikbaar aan besturen van scholen en pabo’s die een plan van aanpak bedenken dat ervoor kan zorgen dat het tekort wordt teruggedrongen. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Inspirerende ideeën komen in aanmerking voor de financiële tegemoetkoming, waarbij het totale beschikbare bedrag voor 2017 ruim 200.000 euro is. Volgens het Arbeidsmarktplatform PO gaat het vooral om ideeën die op lokaal niveau al bestaan, maar wellicht ook landelijk betekenis kunnen krijgen. Er wordt naar gestreefd dat leraren van elkaar kunnen leren door de ideeën en inspiraties met elkaar te delen.

Voor 1 juni aanstaande kan er een plan worden ingediend om kans te maken op een cofinanciering van maximaal 50 procent. Scholen die willen weten of hun idee hier kansrijk voor is, hebben tot 1 april de mogelijkheid om een korte beschrijving van hun plan op te sturen naar s.vos@caop.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids