Normal_algemene_vereniging_schoolleiders_avs_logo

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) kan zich vinden in de 25.000 leerkrachten die onlangs ‘PO in Actie’ oprichtten. Met de actie streven de leerkrachten naar een eerlijker salaris en minder werkdruk. Dat meldt de  Algemene Vereniging Schoolleiders.

‘PO in Actie’ bestaat uit docenten uit het primair onderwijs. De groep ziet zichzelf als een ‘grassrootsbeweging’ die door middel van een ‘Coalition of the Willing’ een duidelijk signaal naar de politiek wil afgeven. Met de inhoud van hun boodschap is de AVS het eens, zegt voorzitter Petra van Haren. Daarbij benadrukt zij dat die boodschap niet alleen geldt voor docenten, maar ook voor mensen die andere functies binnen de sector onderwijs bekleden.

De AVS wil bijvoorbeeld schoolleiders een hoger salaris geven. Daarnaast moeten er voor hen meer tijd, ruimte en ondersteunende functies komen. Ook het overlegmodel speelt voor de AVS een belangrijke rol. Dat moet ervoor zorgen dat de werkdruk minder hoog wordt. Tot slot staan innovatie en het verder ontwikkelen van scholen hoog op de agenda bij de vereniging.

Die steun die de AVS geeft, komt onder andere via bestuurlijke tafels als de Stichting van het Onderwijs, het Arbeidsmarktplatform, de Regeldrukagenda en de Arbocatalogus tot uiting. De visie van het AVS werd door Van Haren ook nog eens genoemd tijdens het AVS-congres dat vorige week werd gehouden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids