Logo_download__3_

Van 20 tot en met 26 maart wordt de Week van de Hoop georganiseerd. Hierin vraagt Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, aandacht voor de hoopvolle dingen die gebeuren op school en in de samenleving, als positieve tegenkracht voor de vaak negatieve focus in de media. Dit meldt Verus.

Verus wil met de Week van Hoop de hoop van honderdduizenden kinderen, leerkrachten en docenten zichtbaar maken als positieve tegenkracht. De hele week zijn leerlingen en docenten in bezig met het thema hoop. Voor het primair en voortgezet onderwijs is speciaal lesmateriaal ontwikkeld met een eigen app. Via laptop of digibord krijgen de leerlingen één of meerdere lessen over de vraag: welke keuzes maak jij in lastige en uitdagende situaties en wie of wat geeft jou dan hoop? 
 
Voor studenten in het mbo en hbo is lesmateriaal ontwikkeld in de vorm van een talkshow, waarin (bekende) jongeren in gesprek gaan over hoop. Daarnaast is er een aantal korte reportages te zien over hoop in het leven van jongeren in uiteenlopende situaties ver weg en dichtbij. Ook voor de pabo is tweetal lessen bedacht waarin de studenten reflecteren op de betekenis van hoop in hun eigen leven en het leven van hun toekomstige leerlingen. 
 
In de Week van Hoop ontdekken de leerlingen samen wat hoop voor hen betekent, waar zij hoop van krijgen en hoe zij hoop kunnen delen met elkaar en de wereld. Met deze campagne wil Verus een positieve beweging op gang brengen in de klas, de school en daarmee in de samenleving. Meer informatie is te vinden op www.ikhebhoop.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids