Normal_rss_entry-78574

De nieuwe korte film Pom (the great) gaat over een jongetje dat gepest wordt, maar dit niet aan zijn moeder durft te vertellen. Actrice Hadewych Minis speelt de moeder van Pom. Regisseur Jonas Klinkenbijl hoopt dat de film het pesten op scholen kan verminderen. Dit meldt ANP.

Pom (the great) is de derde film van regisseur Jonas Klinkenbijl. Het deels geanimeerde verhaal vertelt over Pom, een jongetje dat gepest wordt, maar dit niet aan zijn moeder durft te vertellen. Hij zoekt in zijn fantasie het lef om te vertellen wat hem dwarszit. De opnames van de film vinden komende zomer plaats.

Regisseur Klinkenbijl is een crowdfunding gestart om de film te kunnen maken. Via de website Cinecrowd hoopt hij binnen een paar weken 15.000 euro in te zamelen. Cinecrowd is een van de grootste en succesvolste digitale platformen die makers films helpt te financieren. 

Op de website van Cinecrowd vertelt Klinkenbijl dat Pom deels gebaseerd is op eigen ervaringen met pesten en deels op verhalen van vrienden en bekenden. Naast dat de film op filmfestivals te zien zal zijn, hoopt de regisseur dat Pom ook een bijdrage kan leveren om pesten op scholen te verminderen. Hiervoor is contact opgenomen met de stichting Stop Pesten NU. "We hopen dat de film kan dienen als een startpunt voor een gesprek over pesten. De film heeft als invalshoek dat niet iedereen hetzelfde reageert op pestgedrag."

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids