Normal_d80c91ad-2a8c-4a29-a285-1c0fe4c7318a

Collectanten van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben ruim 819.060 euro ingezameld. Een recordbedrag waarmee NSGK veel belangrijke initiatieven voor kinderen en jongeren met een handicap kan ondersteunen. Ruim 12.000 vrijwilligers gingen in de derde week van november door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen. Dit meldt NSGK.

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. In de Nederlandse samenleving zijn er nog veel drempels voor kinderen met een beperking waardoor zij niet altijd ‘gewoon’ kunnen meedoen. De kinderen moeten naar een aparte school of kunnen soms helemaal niet naar school. Ook speeltuinen, sportclubs of de arbeidsmarkt zijn voor hen vaak niet toegankelijk. De NSGK wil de samenleving voor kinderen en jongeren met een beperking toegankelijker maken, waardoor het gemakkelijker wordt om samen te spelen, leren, werken en wonen samen met hun leeftijdsgenoten zonder beperking.
 
NSGK dankt alle vrijwilligers en gulle gevers. Collectecoördinator Eveline van der Lugt: “Het is geweldig dat zo veel vrijwilligers zich opnieuw met hart en ziel en door weer en wind hebben ingezet voor kinderen en jongeren met een handicap. Sommigen al 15 jaar, zo lang bestaat onze collecte dit jaar. Zonder hen, maar ook zonder de mensen thuis die gul hebben gegeven, zouden wij ons belangrijke werk voor deze kinderen en jongeren niet kunnen doen. Ik wil dan ook iedereen hartelijk bedanken voor dit prachtige resultaat!”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids