Normal_schoolbord_schoolkrijt_school

De Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Nederland gaat in beroep tegen het besluit van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs om haar aanvraag voor een islamitische basisschool in Leeuwarden af te wijzen. Dit meldt Leeuwarder Courant. 

De stichting betwist dat er te weinig potentiële leerlingen zijn voor de school, het argument voor de Dekker om de aanvraag af te wijzen. De initiatiefnemers, een groep jonge ouders uit de regio, dienden de aanvraag afgelopen zomer in nadat deze was goedgekeurd door de gemeenteraad van Leeuwarden. Ze hoopte in augustus dit jaar met de lessen te kunnen beginnen.

De ouders richtten de Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Nederland op omdat er volgens hen grote behoefte is in de regio aan een school die past bij de islamitische cultuur. Van de zestig islamitische basisscholen in Nederland bevindt zich namelijk geen enkele in het noorden van het land. De stichting denkt binnen vijf jaar zo'n vierhonderd leerlingen aan te kunnen trekken maar staatssecretaris Dekker is niet overtuigd van die prognose.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids