Normal_leerlingen__kinderen__basisschool__po__huiswerk__afkijken__leren

Basisscholen In Amsterdam krijgen komend jaar 21 miljoen euro om het onderwijs beter te laten aansluiten op wat de leerlingen nodig hebben. De Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid Amsterdam (VLOA) is hiervoor in nauwe samenwerking met de scholen aangepast. Dit meldt Het Parool.

Met het extra geld wilde gemeente Amsterdam zorgen voor een vergroting van de kansengelijkheid voor ieder kind. "We willen dat alle Amsterdamse kinderen, ongeacht hun thuissituatie, een zo succesvol mogelijke schoolloopbaan kunnen doorlopen," aldus wethouder van Onderwijs Simone Kukenheim. Hierin wordt samengewerkt tussen schoolbesturen, de professionals en de gemeente.
 
Scholen kunnen zelf kiezen van welke voorzieningen zij gebruik willen maken. Het extra geld kan bijvoorbeeld worden ingezet voor taalonderwijs en projecten zoals 'Meerkunners'. Bij dit project wordt ingezet op leerlingen die meer kunnen dan uit hun schoolprestaties blijkt. Voor deze leerlingen is er een speciale aanpak ontwikkeld. Zij werken, samen met school en ouders, aan basisvaardigheden zoals rekenen en begrijpend lezen. Scholen kunnen ook subsidie aanvragen om activiteiten rond thema's als burgerschap, diversiteit en gedeelde geschiedenis te stimuleren. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids