Normal_kov__opvang__kinderen__knutselen

Het huidige kabinet heeft nog weinig werk verricht om de samenhang tussen onderwijs en opvang te vergroten, bleek tijdens het algemeen overleg over kinderopvang van vorige week. Groenlinks en PvdA hadden aangedrongen op voorbereidend werk van het huidige kabinet, zodat een nieuw kabinet snel stappen hierin kan zetten. Dit is nog niet gebeurd. Dit meldt de PO-Raad.

De PO-Raad had samen met de brancheorganisaties vanuit de kinderopvang en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een brief gestuurd naar de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de versnippering en instabiliteit van het beleid rond voorzieningen voor jonge kinderen. Volgens de organisaties moet het uitstel van beleidskeuzes niet leiden tot afstel door de beslissingen over kinderopvang door te schuiven naar het volgende kabinet.
 
Volgens minister Asscher van Sociale Zaken gaat de Taskforce volgende maand bezig met voorstellen om de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang te vergemakkelijken. Hij is echter van mening dat uit onderzoek is gebleken dat het gebrek aan samenhang tussen kinderopvang en onderwijs niet te wijten is aan drempels in wet- en regelgeving, maar aan cultuurverschillen binnen de sectoren.
 
De Po-Raad is bang dat de huidige opdracht van de Taskforce leidt tot een herhaling van wat al besproken is. De raad wil dat de Taskforce de ruimte krijgt om toekomstgerichte en structurele oplossingen uit te werken.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids