Normal_leren_schrijven__kind__pen__taal__po

Scholen die onlangs een project hebben afgerond dat vreemde taalverwerving bevordert kunnen zich aanmelden voor het Europees Talenlabel. Alle scholen mogen meedingen naar het talenlabel en de 5.000 euro prijzengeld. Aanmelden voor het project moet voor 1 oktober 2016. Dat meldt EP-Nuffic.

Het Europees Talenlabel is een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Verschillende landen rijken deze prijs jaarlijks uit. Het label beloont nieuwe technieken in vreemdetalenonderwijs, het verspreiden van kennis en daarbij het promoten van 'good practices'.

Dit jaar is het thema 'KapiTaal: taaldiversiteit als rijkdom'. Hiermee beloont het Europees Talenlabel taalprojecten die meertaligheid bevorderen door het leren van een vreemde taal. In alle gevallen kan het bijvoorbeeld gaan om projecten van scholen waar migranten of vluchtelingkinderen worden verwelkomd, scholen met meertalig onderwijs, internationale scholen en/of scholen waar regionale of minderheidstalen worden geïntegreerd. Alle projecten die bijdragen aan bevordering van vreemde talen, komen voor nominatie in aanmerking.

Projecten moeten voor 1 oktober 2016 ingediend worden. De uitreiking vindt plaats tijdens de Studiedag Levende Talen op vrijdag 4 november 2016.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids