Logo_schoolfruit__programma__po__vo__gezonde_school__fruit

Vanaf vandaag kunnen basisscholen zich inschrijven voor EU-Schoolfruit 2016-2017. Het is de achtste keer dat Nederland meedoet aan de Europese schoolfruitregeling. Doel van deze regeling is het bevorderen van de afzet van groente en fruit en het aanleren van gezonde eetgewoonten aan kinderen. Dit meldt EU-Schoolfruit.

Basisscholen die meedoen met EU-Schoolfruit ontvangen 20 weken gratis drie stuks groente/fruit per leerling per week. De leveringen starten in de week van 7 november 2016. In de week van 10 april 2017 vinden de laatste leveringen plaats. De scholen krijgen daarnaast een lespakket en posters over gezonde voeding.
 
Basisscholen kunnen zich tot en met 16 september 2016 inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Er kunnen maximaal 2.300 basisscholen meedoen. Als bij inschrijving het maximum aantal scholen wordt overschreden, vindt er loting plaats. Scholen die in het schooljaar 2015/2016 zijn uitgeloot en voor schooljaar 2016/2017 opnieuw een aanvraag indienen, worden met voorrang geplaatst. Zij hoeven niet mee te doen met de loting.
 
Voor het voortgezet onderwijs is er ook een EU-Schoolfruitprogramma. Hieraan kunnen maximaal 50 middelbare scholen deelnemen, die door de GGD'en worden aangewezen. De deelnemende scholen ontvangen voor alle leerlingen uit klas 1 en 2 drie stuks groente/fruit per week, gedurende 20 weken. Daarnaast maken de scholen gebruik van lesmaterialen over groente, fruit en gezonde voeding. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids