Normal_voorlezen

Op dinsdag 6 september wordt 'De dag van de jeugd & gezondheid: Voorlezen helpt' landelijk gelanceerd door Stichting Lezen & Schrijven. De dag wordt in Amsterdam gelanceerd in aanwezigheid van Lieke van Lexmond en 50 kinderen. Met de lancering van deze landelijke voorleesdag, vraagt Van Lexmond aandacht voor taalontwikkeling. Dat meldt Stichting Lezen & Schrijven. 

De landelijke voorleesdag wordt georganiseerd in het kader van de Week van Alfabetisering. Op deze dag wordt er door BN'ers voorgelezen in verschillende bibliotheken in het land, bijvoorbeeld Gers Pardoel, Bas Muijs en Linda Wagenmakers. Vanaf 6 september ontvangen vijfduizend ouders via consultatiebureaus en bibliotheken een special uitgave van het Woezel & Pipboekje 'Het feestje van Buurpoes'.

De landelijke voorleesdag wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven in samenwerking met haar partners BoekStart, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, ActiZ, GGD GHOR en Dromenjager. Met de lancering van de landelijke voorleesdag wil Stichting Lezen & Schrijven benadrukken dat alle kinderen een stimulerende taalomgeving nodig hebben, zowel op school als thuis. Opgroeien in een taalrijke omgeving vergroot maatschappelijke kansen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids