Logo_logo-nmm

Kinderen kunnen bij het Nationaal Militair Museum elke dag een bootcamp of een survivalles volgen. Doel van de lessen is om de kinderen kennis te laten maken met de weerstanden waarmee een militair te maken krijgt. Dat melden het Nationaal Militair Museum en RTV Utrecht.

Tijdens het zomerprogramma stappen de kinderen in de wereld van de militair waarin moed, doorzettingsvermogen, kameraadschap, teamwork en vooral plezier centraal staan. Iedre ochtend wordt de bootcamp georganiseerd. In een uitdagende militaire training leren de kinderen zandzakken vullen, marcheren en camoufleren. Tijdens het survival programma leren de kinderen echte militaire survival skills zoals het bouwen van een shelter, vuur maken, water zuiveren, een kompas maken en zelf de weg terugvinden middenin de natuur. “We proberen het fysiek zo te brengen dat het iets zwaarder is dan de kinderen eigenlijk aankunnen”, zegt instructeur Jaap Bosman.

Doel is ook dat de kinderen leren om elkaar te helpen. De kinderen komen soms alleen de hindernisbaan net niet over, maar als ze samenwerken lukt ze dat wel. “We willen de kinderen echt het gevoel geven dat ze een militaire training krijgen”, aldus Bosman. De programma's duren ongeveer twee uur. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids