Normal_strand_zwemmen_vakantie_weer

Enkele ouders in Brabant hebben hun vakantie moeten inkorten of omboeken omdat op het mbo en hbo de scholen een week eerder starten. Vervolgopleidingen in bijvoorbeeld Den Bosch beginnen namelijk al op 29 augustus. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De Regio Zuid, waar middelbare en basisscholen zich aan houden, begint pas een week later: op 5 september. Vooral ouders met kinderen die de overstap maken van de middelbare school naar een vervolgopleiding op hbo of mbo hebben last van deze vakantieregeling.

Scholen in de regio geven 'voor zover bekend' aan nog geen klachten te hebben ontvangen. Maar uit reacties die zijn binnengekomen bij het Brabants Dagblad blijkt dat ouders er hinder van ondervinden. “Omdat mijn jongste zoon pas weer op 5 september naar school hoeft dacht ik geen vuiltje aan de lucht: en boeken 'laat', 3 weken in augustus”, zegt vader Hans Grefkens. “Iedereen blij. Recent bleek echter dat de introductieweek van de opleiding van de vriend van mijn dochter op de Fontys hogeschool in Eindhoven al op maandag 22 augustus start."

Door Redactie Nationale Onderwijsgids