Normal_debat_kinderen_basisschool__screenshot_

Het Rijksmuseum geeft het Marten & Oopjen Magazine cadeau aan alle kinderen uit groep 6 en 7 van het basisonderwijs. Het eerste exemplaar is vanochtend uitgereikt door Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en de bekende YouTuber Mertabi aan groep 6 van de openbare basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam-West. Dit meldt het Rijksmuseum en ThiemeMeulenhoff.

Het Marten & Oopjen Magazine is een vrolijk en informatief magazine waarin kinderboekenschrijver en Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten op humorvolle wijze het verhaal van Marten en Oopjen vertelt, twee portretten van Rembrandt. Ook onthult hij de negen geheimen achter het succes van Rembrandt. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een wedstrijd en kunnen ze een interview lezen door Teun en Feyza (beiden 9) met minister Jet Bussemaker.
 
De portretten waren honderden jaren lang in privébezit en zijn nu gekocht door Nederland en Frankrijk. Om deze bijzondere aankoop te vieren geeft het Rijksmuseum een Marten & Oopjen Magazine cadeau aan alle kinderen uit groep 6 en 7 van het basisonderwijs. Het magazine is mogelijk gemaakt door het Henry M. Holterman Fonds/Rijksmuseum Fonds. Eind juni wordt het magazine in samenwerking met Thiememeulenhoff verstuurd naar alle basisscholen. Daarna blijft het magazine digitaal beschikbaar voor het onderwijs. Op 1 juli 2016 wijdt het tv-programma Het Klokhuis een speciale aflevering aan Marten & Oopjen. 
 
© Nationale Onderwijsgids