Normal_leerling_docent_leerkracht

Om vertrouwenspersonen bij leerlingen bekend te maken, heeft Stichting School & Veiligheid een voorlichtingsflyer ontwikkeld. Vertrouwenspersonen in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs kunnen de flyer uitdelen aan leerlingen aan het begin van het nieuwe schooljaar. De flyer is gratis te downloaden. Dat meldt Stichting School & Veiligheid.

Veel leerlingen weten niet dat ze op school bij iemand terecht kunnen als ze te maken krijgen met ongewenst gedrag en onveiligheid op school. En als ze al van het bestaan van een vertrouwenspersoon afweten, is voor hen niet altijd duidelijk wie dat dan is. Met deze flyer kan de vertrouwenspersoon daar verandering in brengen en zichzelf bekend maken.

Op de flyer kunnen vertrouwenspersonen hun contactgegevens invullen zodat leerlingen hen weten te vinden. De vertrouwenspersoon kan de voorbeelden van onveilige situaties die op de flyer staan bespreken met de leerlingen. Zo weten ze waarvoor ze bij de vertrouwenspersoon kunnen aankloppen. De flyer voor het primair onderwijs is hier te vinden en de flyer voor het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs hier.

© Nationale Onderwijsgids