Logo_normal_dag_van_de_leraar_leraar_van_het_jaar

De vakjury heeft uit de 800 aanmeldingen voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2016 40 kandidaten genomineerd. Deze genomineerden kunnen aan de slag voor de tweede ronde, met een motivatiebrief en een filmpje. Dat meldt Onderwijscoöperatie.

Schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, docenten, leerlingen en ouders konden hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Voor de verkiezing wordt gezocht naar een docent die zijn vak verstaat en die als ambassadeur vakmanschap en passie uitstraalt. Uit de inzendingen heeft de jury tien genomineerden pet sector gekozen.

Naar aanleiding van de tweede opdracht die de genomineerden moeten uitvoeren, wordt door de beroepsjury na de zomervakantie drie genomineerden per categorie gekozen. Op de vakjurydag worden de uiteindelijke winnaars gekozen. De winnaars worden op het Lerarencongres, dat rond de Dag van de Leraar wordt georganiseerd, bekendgemaakt. De Leraren van het Jaar 2016 zijn dan een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van Nederland.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie, dat jaarlijks leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren oproept hun favoriete leraar op te geven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar. De lijst met genomineerde docenten is hier te bekijken.

© Nationale Onderwijsgids