Normal_bellenblaas__spelen__kind__meisje__buitenspelen

Samenwerking tussen ouders, kinderopvang, onderwijs, welzijn, zorg en gemeenten is essentieel om kinderen in Nederland optimale kansen te geven om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Daarom willen de Brancheorganisatie Kinderopvang, MOgroep, PO-Raad en VNG dat er verbindingen komen tussen partijen om zo een integrale pedagogische aanpak voor alle kinderen te realiseren. Dat meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Om te zorgen dat alle Nederlandse kinderen zich ontwikkelen en ontplooien tot zelfstandig en gelukkige volwassenen, moeten zij hiervoor wel alle kansen krijgen. Hiervoor is volgens de partijen een doorgaande lijn nodig van voorschoolse voorzingen naar de basisschool, zorg en welzijn. Dit moet voor alle kinderen gerealiseerd worden, ongeacht hun achtergrond. Deze aanpak kan gerealiseerd worden zolang er een goede samenwerking bestaat tussen de partijen en met de ouders.

Het doel van de organisaties is dat de systemen van kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, onderwijs en zorg meer worden geïntegreerd zodat zij niet worden gehinderd door wetten en regels. Dit zorgt voor een betere aansluiting. De boodschap van de partijen aan het kabinet is dan ook: “Zorg voor laagdrempelige voorzieningen voor jonge kinderen en stimuleer de samenwerking tussen de partijen. En betrek ouders daar ook bij.” 

© Nationale Onderwijsgids