Normal_leraar__docent__juf__onderwijzer__vraag__aardrijkskunde

Schoolbesturen hebben declaraties ingediend voor 299 jonge docenten in het kader van de subsidieregeling Jong & Oud van het Sectorplan PO. Veertig procent van deze leerkrachten hebben na afloop van dit contract een vaste aanstelling gekregen. Dit meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders.

De subsidieregeling Jong & Oud moest werk creëren voor 400 fte aan jonge docenten. Uiteindelijk is dit 227 fte geworden. Met de regeling werd ingespeeld op startende leerkrachten die werkloos waren. Twintig procent van de loonkosten van een docent werd gesubsidieerd wanneer een jonge leerkracht gedurende één jaar voor tenminste 28 uur in dienst kwam. Uiteindelijk hebben in totaal 81 schoolbesturen van de regeling gebruik gemaakt.
 
De subsidieregeling Jong & Oud is onderdeel van het Sectorplan PO vanuit het Arbeidsmarktplatform PO en Vervangingsfonds/Participatiefonds. Via dit sectorplan is er, mede door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, geld en ondersteuning beschikbaar gesteld voor schoolbesturen. Hiermee kunnen zij meer flexibel zijn binnen het primair onderwijs. Het doel is om binnen twee jaar 1500 leraren in het primair onderwijs te behouden door minder docenten te ontslaan en meer jonge leraren te werven. 
 
© Nationale Onderwijsgids