Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs

Het Steunpunt Passend Onderwijs VO heeft samen met een aantal partners een scan passend onderwijs gemaakt. Deze scan geeft de scholen inzicht in het passend onderwijs dat zij bieden. Het doel van de scan is om het gesprek over passend onderwijs op school, in het team of op de afdeling te ondersteunen. Dat meldt CNV Onderwijs.

De scan bestaat uit zeven domeinen en kan worden ingevuld door iedereen die op een professionele manier betrokken is bij onderwijs en leerlingen. De uitkomsten van de scan geven een helder beeld van de stand van zaken, geeft aanknopingspunten voor gesprekken, maakt ontwikkelgebieden zichtbaar en helpt bij de evaluatie van de voortgang van het passend onderwijs. De gesprekshandleiding geeft de school handvatten voor dit gesprek en bevat tips om tot een werkplan met actiepunten te komen.

Het Steunpunt Passend Onderwijs VO heeft de scan samen met CNV Onderwijs, Algemene Onderwijsbond, Nederlands Jeugdinstituut en de NVS-NVL en vertegenwoordigers van samenwerkingsverbanden en scholen ontwikkeld. De scan is op scanpassendonderwijs.nl te vinden.

© Nationale Onderwijsgids