Logo_logo_logo_stichting_milo_emb

Stichting Milo nodigt ouders en verwijzers uit voor een informatiebijeenkomst op zaterdag 21 mei of dinsdag 24 mei in het KLIN(c) Atelier in Schijndel. Kinderen met ernstige meervoudige communicatiebeperkingen (EMC) van 3-12 jaar kunnen op 5 september 2016 samen met hun netwerk starten met de voorbereiding van de stap naar passend onderwijs. Dat meldt Stichting Milo.

KLIN(c) is een programma voor vroeg- en voorschoolse educatie. Het KLIN(c) programma bestaat naast thuisbehandelingen uit drie periodes van 12 weken waarin het kind (met uitzondering van woensdag) vier dagen per week van 8.30 - 15.30 uur in het KLIN(c) Atelier in Schijndel aan de slag gaat met behandelaars. KLIN(c) staat voor Kinderen Leren Initiatieven Nemen in Communicatie. Dit behandelprogramma is via Stichting Milo ontwikkeld door prof. dr. Hans van Balkom in samenwerking met Kentalis, Stichting Radar en de Radboud Universiteit. In de informatiebijeenkomsten vertellen ook ouders over hun ervaringen met het programma.

In een KLIN(c) traject wordt een fundament aangelegd voor verdere taalverwerving, voor de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en beginnende vormen van geletterdheid. Maar ook de aandacht, concentratie, zelfvertrouwen en zelf inzicht van het kind verbetert. Het kind ziet meer samenhangen, patronen en relaties tussen gebeurtenissen en activiteiten.

Geïnteresseerden voor de informatiebijeenkomst kunnen zich tot uiterlijk 18 mei aanmelden. De bijeenkomsten worden georganiseerd op 21 mei van 10.00 – 12.30 uur en 24 mei van 19.30 – 22.00 uur. Op www.stichtingmilo.nl is meer informatie over het programma en de bijeenkomst te vinden.

Stichting Milo is een kennis- en behandelcentrum voor mensen met een ernstige meervoudige communicatiebeperking. Milo heeft als doel het ontwikkelen, uitvoeren, leveren en garanderen van continuïteit van kennis, cliëntgerichte en cliënt-ondersteunende zorg en dienstverlening op het gebied van Ondersteunde Communicatie.

© Nationale Onderwijsgids