Normal_tweede_kamer

Vanaf vandaag kunnen scholen uit heel Nederland zich weer inschrijven voor de gratis educatieve programma’s van ProDemos in politiek Den Haag. ProDemos ontvangt jaarlijks ongeveer 85.000 leerlingen van alle onderwijsniveaus voor verschillende programma’s die leerlingen op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier laten kennismaken met de politiek en de democratische rechtsstaat. Dat meldt ProDemos. 

Een bezoek aan ProDemos betekent een bezoek aan de Tweede Kamer en, waar mogelijk, ook de Eerste Kamer. Verder staan er diverse educatieve (spel-)onderdelen op het programma, zoals het vernieuwde ProDemos Kamerdebat, een GPS-speurtocht over het Binnenhof en het DemocratieLAB, een interactief laboratorium dat leerlingen met speelse proefjes aanzet tot nadenken over de dilemma's van de democratische rechtsstaat.
 
Nieuw komend schooljaar is de ProDemos Experience, waarin leerlingen in een interactieve omgeving een crisis moeten oplossen.

ProDemos biedt diverse programma’s aan, in lengte variërend van een uur tot een hele dag. Docenten kunnen zo kiezen wat het beste bij de klas past. Ook de inhoud van de programma’s is afgestemd op het onderwijsniveau van de leerlingen. De programma’s van ProDemos sluiten aan bij vakken als burgerschap, geschiedenis, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen in het voortgezet onderwijs en mbo.

Daarnaast biedt ProDemos speciale programma's aan voor basisscholen en het praktijkonderwijs.Scholen kunnen zich inschrijven via de website van ProDemos.

© Nationale Onderwijsgids