Normal_rekentest_openluchtmuseum_w

De kinderen van groep 7 van OBS de Klimboom hebben een prijs gewonnen met de Rekentest die het Nederlands Openluchtmuseum organiseerde voor de Grote Rekendag op 23 maart. Binnenkort komen ze met de hele klas op bezoek in het Openluchtmuseum voor een spannende museumles en een bezoek aan het museum. 63 klassen deden mee aan de Rekentest. Dat meldt het Nederlands Openluchtmuseum.

De leerlingen losten een uitdagende opdracht op. Ze moesten uitrekenen hoeveel minuten je onderweg bent als je met de museumtram - op een regenachtige dag - twee rondjes rijdt over het museumpark. Maar dat niet alleen, onderweg stappen er elke ronde bij drie haltes mensen in- en uit. Chantal van Dijk-van Ralen (docent): “De kinderen gingen heel enthousiast aan de slag met de opdracht. Er zat een leuke instinker in, maar helpt het als je er zo’n mooie prijs mee kunt winnen”. Het zwoegen was niet voor niets, want de kinderen van groep 7 mogen zo vaak in de tram rijden als ze willen.

Als prijs krijgen ze een museumles; een kort educatief project dat naadloos aansluit op leerdoelen waaraan in de klas gewerkt wordt. In deze les draait alles om beleving. Begrip voor geschiedenis en techniek, maar ook kennis van thema’s als discriminatie of kinderarbeid krijgen zo spelenderwijs een impuls. Daarna mogen de leerlingen van De Klimboom zelf het museumpark bezoeken.

Naast de kinderen van OBS de Klimboom werden ook de Pieter Jongelingschool uit Arnhem (groep 4), OBS De Carroussel uit Zevenaar (groepen 5 en 6), CBS De Ark uit Elst (groep 6) en DBS Nettelhorst uit Lochem (groepen 1, 2 en 3), blij gemaakt met een bezoek aan het Openluchtmuseum en een museumles.

© Nationale Onderwijsgids