Normal_normal_7248458418_4456d19d81

De campagne 'Samen Smeren' is in Nederland van start gegaan. De campagne van Ladival Zonbescherming is bedoeld om het verbanden van de kwetsbare kinderhuid tijdens het buitenspelen te voorkomen en jonge kinderen het belang van zonbescherming bij brengen. Onderdeel van de campagne is dat alle basisscholen gratis zonnebrandcrème krijgen aangeboden en een geanimeerd pakket lesmateriaal voor kleuters. Dat meldt samensmeren.nl.

De KWF Kankerbestrijding pleitte er vorig jaar al voor dat ouders hun kinderen met zonnebrand insmeren voor ze naar school gaan op warme dagen. De school zou er dan halverwege de dag voor moeten zorgen dat de leerlingen nogmaals ingesmeerd worden. Voor onderwijzers is het insmeren van een klas kleuters bijna onbegonnen werk. Ook is er geen budget voor zonnebrandcrèmes op scholen.

Met de campagne 'Samen Smeren' wordt daarom zonnebrandcrème gratis beschikbaar gesteld voor basisscholen. Het lespakket wat voor de campagne is ontwikkeld biedt een methode om kleuters elkaar te laten insmeren. In het lesmateriaal staan Brom & Brul centraal. Deze geanimeerde dieren leggen in prentenboekjes, video's, stappenplannen en kleuterplaten uit waarom insmeren zo belangrijk is en hoe kleuters elkaar kunnen insmeren. Na het insmeren krijgen kleuters een 'smeerdiploma' mee naar huis. Op www.samensmeren.nl kunnen scholen het lespakket aanvragen en materialen downloaden.

© Nationale Onderwijsgids