Logo_logo_gemeente_groningen

De gemeente Groningen stelt in 2016 één miljoen euro beschikbaar voor innovatieve projecten in het onderwijs. Deze moeten aansluiten bij de behoeften en initiatieven vanuit het onderwijs zelf. Dit meldt de Groninger Internet Courant.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet het om een breed gedragen project gaan. Ook moet de betrokken onderwijsinstelling zelf een financiële injectie doen. Op deze manier kan een innovatief onderwijsproject een succes worden. Dit onderschrijft onderwijswethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen. "Zo werken we samen aan een duurzame onderwijstoekomst voor alle leerlingen in de stad.”
 
De geselecteerde projecten zijn voor het merendeel voortgekomen uit ‘onderwijs innovatie ateliers’. Dat zijn leeromgevingen waarin over onderwijsgerelateerde uitdagingen wordt gebrainstormd door professionals uit het onderwijs. De projecten richten zich op uiteenlopende onderwerpen, zoals programmeren in de klas, talentontwikkeling en het streven naar een gezonde school.
 
© Nationale Onderwijsgids