Normal_schoolfruit__programma__po__vo__gezonde_school__fruit

Pabo-studenten van de Hanzehogeschool Groningen helpen hun stageschool met het behalen van het vignet Gezonde School. De derdejaarsstudenten maken tijdens hun stage een 'Gezonde School-scan' van hun stageschool om te kijken wat er nog moet gebeuren om het vignet te kunnen behalen. Dat meldt Alles is gezondheid.

De pabo-studenten gaan in de scan na in hoeverre de stageschool al een Gezonde School is en welke stappen de school moet zetten om het vignet te kunnen behalen. De school staat vrij om te kiezen of zij verder gaan voor het vignet Gezonde School. De school kan ondersteuning vragen van bijvoorbeeld Groningen Fit (JOGG), Sportplein Groningen of de GGD. Uit de eerste ervaringen van de studenten blijkt dat een aantal scholen interesse heeft om verder te gaan voor het predicaat Gezonde School.

Het Gezonde School-vignet is een waarborg dat scholen op structurele en samenhangende manier aan de gezondheid van leerlingen en team werken. GGD Groningen ondersteunt scholen bij deze methodiek. Nu hebben nog maar zeven basisscholen in de provincie Groningen het vignet Gezonde School. Landelijk zijn dit 450 scholen. Wel zijn een paar scholen in de stad Groningen bezig met een planmatige en structurele aanpak van gezondheid. Ook is het voor scholen die al meedoen aan programma's als Groningen Fit, Bslim, antipestbeleid of Vreedzame school/wijk maar een kleine stap m het vignet aan te vragen. 

© Nationale Onderwijsgids