Normal_klas__po__kinderen__vragen__les__klaslokaal

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Deze dag staat voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen in het teken van rekenen. Op 23 maart werd de 14e editie georganiseerd met het thema 'Kijkje achter de code'. Honderdduizenden kinderen hebben op de Rekendag hun eerste stapjes in de wereld van codeertaal en patronen gezet. Dat melden Grote Rekendag en BNR.

Het thema van dit jaar sluit aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. Zo leerden de kinderen onder andere zoeken naar regelmaat en patronen, systematisch werken, maken en lezen van symbolische weergaven en interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal. De Rekendag werd veertien jaar geleden in het leven geroepen om kinderen meer plezier te laten beleven aan de rekenkunde, zegt projectleider Ronald Keijzer van de Universiteit Utrecht.

Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. De opdrachten die de kinderen maken zijn op vier verschillende niveaus; voor kleuter tot en met kinderen in groep acht. Ook is er steeds meer aandacht voor computer-gerelateerde wiskunde. Keijzer laat weten dat een goede reken-basis essentieel blijft voor iemand functioneren in de maatschappij. Zeker nu apparaten om ons heen zoveel gebruik maken van codering, is het goed om daar enige kennis van te hebben, aldus de projectleider.

Volgend jaar is de Grote Rekendag op woensdag 22 maart 2017. Inschrijven kan vanaf september.

© Nationale Onderwijsgids