Normal_school_kinderen_basisschool

Vanaf nu is er een lerarenpool voor vluchtelingen-kinderen online. In deze online pool komen vraag en aanbod samen voor onderwijs aan vluchtelingenklassen. Schoolbesturen kunnen online geschikte leerkrachten zoeken, terwijl leerkrachten zich kunnen aanbieden. De online lerarenpool wordt mogelijk gemaakt door het Arbeidsmarktplatform PO, het arbeidsmarktfonds voor werkgevers en werknemers in het primair onderwijs. Dit meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders.

Volgens Ton Groot Zwaaftink, voorzitter van de Arbeidsmarktplatform PO, speelt de lerarenpool adequaat in op het veelal tijdelijke onderwijs aan vluchtelingenkinderen. De lerarenpool vluchtelingenklas is gekoppeld aan de Onderwijsvacaturebank voor het primair onderwijs van het Participatiefonds. Beschikbare leerkrachten met een pabo-diploma kunnen in een database hun cv, motivatie en werkregio vermelden, terwijl scholen gratis vacatures kunnen plaatsen. Ook kunnen leerkrachten aangeven tijdelijk gedetacheerd te willen worden vanuit hun huidige basisschool.
 
Voor vragen over de online lerarenpool kunnen schoolbesturen mailen via een daarvoor speciaal ingerichte helpdesk van het Arbeidsmarktplatform PO via info@arbeidsmarktplatformpo.nl. 
 
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers verwacht dat er half maart ruim 4400 vluchtelingenkinderen in de basisschoolleeftijd in Nederland verblijven. Hiervoor zijn minstens 300 extra leerkrachten nodig om hen onderwijs te geven.
 
© Nationale Onderwijsgids