Logo_auris

In Katwijk opende wethouder Mostert behandelgroep De Parels van Auris, waar kinderen van één tot vijf jaar met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) een specialistische behandeling krijgen. Bij de opening waren kinderen en hun ouders, medewerkers van reguliere peuterspeelzalen, collega's en buurtbewoners aanwezig. Dat meldt RTV Katwijk. 

De kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben moeite met het leren van taal. Vaak weten ze niet goed wat er gezegd wordt of kunnen zich niet in woorden uiten. De stoornis heeft vaak invloed op de gehele ontwikkeling van het kind.

De nieuwe behandelgroep van Auris lijkt veel op de gewone peuterspeelzaal, maar biedt een specialistisch taalaanbod. Gedurende de hele dag staat taal centraal, ondersteund door gebaren, plaatjes, en foto's. Deskundigen werken aan motorische-, spel- en sociaal-emotionele ontwikkeling. De vroege hulp is van belang, omdat het de kansen op problemen op latere leeftijd vermindert en om een goede aansluiting met het basisonderwijs te maken. 

© Nationale Onderwijsgids