Normal_staatssecretaris_sander_dekker

Vijf lerarenorganisaties hebben dinsdag hun steun ingetrokken aan de onderwijshervormingsplannen van staatssecretaris Sander Dekker zoals die staan omschreven in Onderwijs2032. Zij hebben zich verenigd in de Onderwijscoöperatie. Dit meldt NRC.

De vijf lerarenorganisaties waaronder de Algemene Onderwijsbond en Beter Onderwijs Nederland, staan niet op dezelfde lijn als hun voorzitter, Joost Kentson. Kentson had eerder laten weten de plannen van Dekker over de onderwijshervormingen in basisonderwijs en voortgezet onderwijs te steunen. De Onderwijscoöperatie vindt deze steunbetuiging voorbarig en wil eerst onderzoeken of er draagvlak is voor de plannen vanuit de achterban. De ontwerpcommissie die Dekker al in het leven heeft geroepen om de plannen vorm te geven, komt voor de coöperatie dan ook te vroeg.
 
De Tweede Kamer gaf Dekker vorige week toestemming om zijn plannen verder te gaan ontwikkelen, op voorwaarde dat de docenten zelf genoeg inspraak kregen over de plannen. Nu leerkrachten van diverse organisaties kritiek blijven uiten tegen de onderwijsvernieuwingen van Dekker, willen CDA, SP, D66, PVV en ChristenUnie een heropening van het debat in de Tweede Kamer. 
 
© Nationale Onderwijsgids