Logo_week_van_het_geld_logo

In het kader van de Week van het Geld, die plaatsvindt van 14 tot en met 18 maart, doen basisschoolkinderen uit heel Nederland aankomende week hun uiterste best tijdens het Nationaal Geldexamen van Deloitte. Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Toermalijn uit Rotterdam brengen de opgedane kennis meteen in de praktijk op donderdag 17 maart in Markthal Rotterdam. Samen met medewerkers van Deloitte gaan de leerlingen aanbiedingen beoordelen, écht achter een marktkraam staan en de voordeligste (en lekkerste) lunch aanschaffen. Dit meldt Deloitte. 

De Week van het Geld is een jaarlijks initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken. Het Nationaal Geldexamen is een initiatief van Deloitte en ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Nibud en Uitgeverij Zwijsen. Het leert kinderen uit groep zeven en acht bewust met geld omgaan en bereidt ze voor op de stap naar het voortgezet onderwijs. Meer informatie over het Nationaal Geldexamen is beschikbaar via: www.geldexamen.nl.

Goed onderwijs vergroot de kansen op een succesvolle toekomst. De Deloitte Foundation wil jongeren voor wie goed onderwijs niet vanzelfsprekend is een betere toekomst bieden. Met tijd, geld en kennis. Het lesprogramma over geld wordt sinds de introductie in 2012 dankbaar afgenomen door een steeds groter wordend aantal basisscholen in het hele land.

© Nationale Onderwijsgids