Normal_kinderopvang453

Er wordt een landelijk onderzoek gestart naar de samenwerking tussen basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen. Het onderzoek wordt gedaan op verzoek van de ministeries van OCW en SZW en wordt uitgevoerd door Onderzoeksbureau Oberon. Dat meldt de PO-Raad.

Steeds vaker zoeken scholen, kinderopvang en peuterspeelzalen elkaar op om – vanuit diverse motieven en in verschillende varianten – te gaan samenwerken. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld de doorgaande lijn in voor- en vroegschoolse educatie, samenwerking tussen scholen en buitenschoolse opvang of het tot stand brengen van integrale kindcentra.

De ministeries willen nu een landelijk onderzoek, omdat er tot nu toe nog geen landelijk representatief en actueel beeld is van de aard en omvang van de samenwerking. Het onderzoek wordt in het voorjaar van 2016 uitgevoerd en omvat onder andere de raadpleging van experts en een enquête onder schoolbesturen, schoolleiders en managers in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk. Nog voor de zomer komen de resultaten van het onderzoek beschikbaar. 

© Nationale Onderwijsgids