Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

Op 7, 8 en 9 mei start de Giro d’Italia in Gelderland. Daarom is er een lespakket gemaakt dat wethouder Renske Helmer-Englebert is uitgereikt aan Brede School de Dukendonck in Nijmegen. Het lespakket is bestemd voor het speciaal en primair onderwijs en betrekt leerlingen bij het thema Italië en de start van de Giro in Nijmegen. Het pakket draagt bij aan het ‘roze kleuren’ van de stad. Dat meldt gemeente Nijmegen.

Kinderen kunnen in aanloop naar de Big Start van de Giro Gelderland kennismaken met onderwerpen rondom Italië, fietsen en de Giro. Bijvoorbeeld het leren van Romeinse cijfers of snelheden berekenen als je op de fiets zit en een etappe fietst, kennismaken met Italiaanse bouwkunst en samen de toren van Pisa nabouwen. De kinderen leren tellen in het Italiaans en leren meer over de geschiedenis van de fiets. Met het speciale fietsvaardigheidspakket van de KNWU oefenen ze om zich veiliger voort te bewegen.

De Giro Gelderland wordt georganiseerd door de provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Het evenement wordt ondersteund door het ministerie van VWS.

© Nationale Onderwijsgids