Foto: Lize Kraan

Kinderen tussen de 7 en 14 jaar kunnen deze zomer op het Utrecht Science Park weer kennismaken met de interessante wereld van de wetenschap. Tijdens de Summerschool Junior onderzoeken ze zelf vier dagen lang DNA, de grondlagen van onze aarde, de maag van een koe en nog veel meer. Dat meldt Universiteit Utrecht.

Er is een programma voor kinderen van groep 5 tot en met 8 en een advanced edition voor middelbare scholieren uit klas 1 en 2. Dit jaar bestaat de Summerschool Utrecht vijf jaar en hebben studenten en onderzoekers van de Universiteit Utrecht een uitdagend programma ontwikkeld, speciaal voor kinderen. De kinderen gaan samen met studenten van de Universiteit Utrecht langs bij verschillende faculteiten op het Utrecht Science Park en maken op een speelse manier kennis met de wetenschap. Summerschool Junior is een interessante ontdekkingsreis die leuk én leerzaam is.

Summerschool Junior is voor alle nieuwsgierige kinderen die vóór de zomervakantie in groep 5 tot en met 8 zitten. Iedereen die graag op onderzoek uitgaat, mag meedoen. Voor de kinderen die in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten, is er een extra uitdagendeadvanced edition.

Kinderen ontmoeten wetenschappers en studenten uit allerlei onderzoeksgebieden. Dit jaar kunnen er vanwege het lustrum maar liefst 500 kinderen deelnemen aan het programma. Daarnaast worden de weken spetterend geopend door een bekende gast.

De organisatie van Summerschool Junior reserveert dit jaar een aantal plekken voor kinderen die van huis uit niet de mogelijkheid hebben mee te kunnen doen. Deze kinderen kunnen dankzij de bijdrage van de Rabobank Utrecht vier dagen mee op ontdekkingsreis.

Op www.summerschooljunior.nl kunnen kinderen zich opgeven voor een week vol ontdekkingen. Summerschool Junior duurt vier dagen en vindt plaats van 11 juli tot en met 14 juli en van 18 juli tot en met 21 juli. Beide weken hebben een verschillend programma. De advanced edition is alleen de eerste week van 11 juli tot en met 14 juli. Summerschool Junior is een initiatief van het Wetenschapsknooppunt Universiteit Utrecht. 

© Nationale Onderwijsgids