Normal_maxima

Koningin Máxima luidt maandagochtend 14 maart op basisschool De Twaalfruiter in Vleuten de schoolbel voor de start van de zesde editie van de Week van het geld. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' wil platform Wijzer in geldzaken basisscholieren voorbereiden op financiële zelfredzaamheid in de toekomst. De Week van het geld 2016 vindt plaats van 14 tot en met 18 maart.

Tijdens de Week van het geld worden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Daarnaast ontvangen alle basisscholen een speciale 'Week van het geldkrant'. Dit jaar leren scholieren met name over bestedingsruimte, het belang van sparen en vooruitkijken. De leerlingen van De Twaalfruiter krijgen na de opening les van onder andere directeuren van de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Nibud en het Verbond van Verzekeraars. Koningin Máxima woont enkele gastlessen bij.

Samen met partnerorganisaties zet Wijzer in geldzaken zich in om ook buiten de Week van het geld financiële vaardigheden op te nemen in het onderwijscurriculum. Zo zijn er lespakketten ontwikkeld voor groep 1 tot en met 8. Bij elk pakket horen ouderbladen, die ouders helpen bij de financiële opvoeding van hun kinderen.

Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.

© Nationale Onderwijsgids