Normal_rss_entry-30334

(ANP) - Racoon, De Staat, Lucas Hamming en Maaike Ouboter maken het scholieren iets makkelijker. De Nederlandse artiesten hebben Snapjes opgenomen voor de NTR. In een Snapje wordt in een videoclip van twee minuten een basisprincipe uitgelegd of een basisregel aangeleerd. Zo maakte De Staat een video over wanneer een werkwoord eindigt op -d of -dt en zong Racoon over het verschil tussen jou en jouw.

“Ik bedacht de Snapjes vorig jaar omdat ik het zelf zo lekker vind als er een kwartje in mijn hoofd valt”, vertelt Anneke Dorsman, nieuwe media-maker voor NTR Jeugd. “Muziek en beeld helpen daarbij: in beeld kun je goed uitleggen en de muziek maakt dat het blijft hangen.”

Cabaretiers Katinka Polderman, Jan Beuving en Kees Toorn gingen aan de slag met de teksten van de Snapjes. Naast Racoon, De Staat, Lucas Hamming en Maaike Ouboter namen ook Akwasi, Sonja van Hamel, en A Whole Lotta People de muziek en zang voor hun rekening. Animatoren Mascha Halberstad, Sverre Fredriksen en Elmer Kaan maakten de video’s.

De eerste negen Snapjes zijn gekoppeld aan de Beste vrienden quiz en via de website van die quiz te bekijken. Voortaan verschijnt elke week een nieuwe Snapje op de website van Schooltv. In het najaar zijn de clips te zien op televisie bij Het klokhuis.