Normal_schoolplein_muurschildering

Het Amsterdamse college heeft het project ‘Impuls Schoolpleinen’ vastgesteld. Doel is van schoolpleinen echte speelpleinen te maken. Pleinen waar leerlingen uitgedaagd worden om te spelen, samen op avontuur te gaan en meer te bewegen. Ook moeten de schoolpleinen groen worden. Voor de aanpak van de schoolpleinen is tot en met 2018 3 miljoen euro beschikbaar. Dat meldt gemeente Amsterdam.

In 2016 worden 20 schoolpleinen aangepakt, per plein is maximaal 50.000 euro beschikbaar. In Amsterdam zijn veel schoolpleinen nog na schooltijd gesloten. Het college wil dat schoolpleinen ook na schooltijd dienen als speelplek voor de buurt, waardoor er meer speelplekken in de stad ontstaan.

Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim wil dat kinderen vrij kunnen buitenspelen in hun eigen buurt: “Het schoolplein staat bij kinderen in de top drie van favoriete speelplekken. Maar veel kinderen vinden hun schoolplein niet uitdagend genoeg. Schoolpleinen zijn vaak versteend en niet avontuurlijk en groen ingericht. Dat moet anders.” Het plan draagt bij aan de ambitie van de agenda Groen van wethouder Choho.

© Nationale Onderwijsgids