Logo_jaar_van_het_boek_logo_800_800_89_s

Onder de titel 'Een nieuw hoofdstuk' wordt op dinsdag 9 februari een grote literaire benefietavond gehouden voor vluchtelingenkinderen. Vele auteurs hebben zich hierbij aangesloten en treden die avond belangeloos op in een uniek programma dat in en samen met de Stadsschouwburg Amsterdam wordt georganiseerd. Presentatie van de avond is in handen van onder anderen Ruben Nicolai. Doel van de avond is om de verbindende waarde van boeken en verhalen te tonen. Dat meldt 2016 Jaar van het Boek.

De opbrengsten van de avond gaan naar My BookBuddy. Dit project voorziet alle kinderen in AZC’s van een eigen prentenwoordenboek Nederlands. Daarnaast voorziet MyBookBuddy, in aanvulling op de activiteiten van openbare bibliotheken, AZC-scholen van boekenkasten met geschikte leesboeken. In dit project wordt niet ingegaan op de oorzaken en gevolgen van het vluchtelingenvraagstuk, dat vele nuances kent. Het richt zich op een groep kwetsbare kinderen die de huidige crisis niet heeft veroorzaakt, maar er wel door wordt geraakt.

Aan de avond werken onder andere mee: Renate Dorrestein, Dimitri Verhulst, Connie Palmen en Tommy Wieringa. Het programma op 9 februari begint om 20.00 uur. Tickets voor het benefiet zijn verkrijgbaar via de ticketshop van Stadsschouwburg Amsterdam. De opbrengsten uit de kaartverkoop gaan volledig naar My Book Buddy. Het benefiet wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationale Toneel. Meer informatie over de benefietavond is hier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids