Normal_normal_vuur_brand

De brand op Oudejaarsdag in de Koningin Emmaschool in Apeldoorn is veroorzaakt door een kind van twaalf jaar. De jonge dader heeft zich zelf gemeld bij de politie. Dat heeft een woordvoerder van de school laten weten.  De directeur heeft laten weten dat het nog maanden kan duren voor de Emmaschool weer bruikbaar is. Dat meldt Omroep Gelderland.

Door de brand is er veel rook- en roetschade in de school waardoor de leerlingen nog een week langer thuis moeten blijven. Volgende week kunnen de leerlingen ook nog niet terug naar hun school en krijgen les in een alternatief onderkomen. De leerlingen gaan naar het leegstaande PC Basisschool De Gong - Matengaarde. Vanwege de afstand worden de leerlingen daar met de bus naar toe gebracht. 

Op Oudjaarsdag is een groep kinderen op het dak van de school geklommen. Waarschijnlijk gooide één van hen vuurwerk in de ventilatieschacht, waardoor het kopieerapparaat in de ruimte daaronder vlam vatte. De dader heeft zich samen met zijn ouders gemeld. Een politiewoordvoerder heeft laten weten dat het geen zaak wordt voor de politie, omdat er geen opzet in het spel is. De kwestie wordt verder afgehandeld door de verzekering.

© Nationale Onderwijsgids