Normal_normal_pesten_gepest

De gemeente Roermond heeft geconstateerd dat er in Roermond behoefte is aan het vergroten van de weerbaarheid van kinderen en jongeren in de leeftijd tot 23 jaar. Het betreft situaties bijvoorbeeld in relatie tot roken, alcohol, drugs, pesten, social media, (v)echtscheiding ouders en armoede. Daarom heeft de gemeente een subsidieronde voor activiteiten om de weerbaarheid van kinderen en jongeren te versterken. Dat meldt gemeente Roermond.

 

Met name organisaties zoals scholen, verenigingen en stichtingen met jeugdleden, zetten zich in voor deze kinderen en jongeren. Om deze organisaties de mogelijkheid te geven gebruik te maken van subsidie, heeft het college op 8 december 2015 besloten om het subsidieplafond, behorende bij de beleidsregel ‘versterken van weerbaarheid van kinderen en jongeren’, te verhogen naar 200.000 euro. Hiermee wil het college Roermond breed inzetten op het versterken van (fysieke, mentale, sociale, financiële) weerbaarheid van deze doelgroep. Bedoeling is dat de kinderen en jongeren hiermee leren om voor zichzelf op te komen in uiteenlopende situaties, zowel nu als in de (nabije) toekomst.

Per organisatie kan voor maximaal drie activiteiten, met een maximum van 5.000 euro per activiteit, subsidie aangevraagd worden. Deze subsidiemogelijkheid staat open voor Roermondse scholen, verenigingen en stichtingen met jeugdleden tot 23 jaar. Tot 1 maart 2016 kunnen organisaties subsidie aanvragen bij de gemeente.

© Nationale Onderwijsgids