Normal_hoogbegaafd_slim_kind_talent_knutselen_creatief_verven_passend_onderwijs

Het Aloysius College, dat zijn deuren moest sluiten, had een speciaal programma voor hoogbegaafde kinderen: 'Class for the Gifted'. Met de sluiting van de school stopt ook het programma. De school maakte eerder bekend dat er geen alternatief was voor hoogbegaafde leerlingen. Maar vanaf april 2016 start het Zandvliet College met een klas van hoogbegaafde leerlingen uit de groepen 7 en 8 van enkele basisscholen in de Haagse regio. Staatssecretaris Dekker benadrukt dat het gaat om een eigen aanbod en geen voortzetting van het programma van het Aloysius College.

Er was onduidelijkheid ontstaan over het al dan niet aanwezig blijven van een programma voor hoogbegaafden in klas 7 en 8 van het basisonderwijs. Volgens Dekker hebben het bestuur en directie van het Aloysius College al hun energie besteed aan het vormgeven van een goed onderwijsprogramma voor de eindexamenkandidaten. Daardoor was er weinig ruimte om ook nog het programma voor hoogbegaafden vorm te geven.

De staatssecretaris heeft contact gezocht met de interim-bestuurder van het Aloysius College over het aanbod van het Aloysius en het aanbod van het Zandvliet College. “Hij onderkent dat er op deze wijze geen sprake is van een soepele overgang van het aanbod van het Aloysius College en het aanbod van het Zandvliet College. Daarom heeft hij mij toegezegd alles in het werk te stellen om vanaf januari 2016 weer een aanbod te hebben voor de hoogbegaafde leerlingen van groep 7 en 8 basisonderwijs. Hij heeft hier inmiddels een brief over gestuurd naar de ouders”, aldus Dekker.

© Nationale Onderwijsgids