Normal_rijksmuseum_amsterdam_2

Dit jaar hebben 128.000 leerlingen het Rijksmuseum bezocht. Dit is een kwart meer dan vorig jaar. In totaal hebben dit jaar 325.000 kinderen gratis een bezoek gebracht aan het museum. Het museum streeft ernaar dat elk kind voor zijn twaalfde voor de Nachtwacht heeft gestaan. Dat melden NOS en ANP.

Sinds de heropening in april 2013 hebben bijna een miljoen kinderen een bezoek gebracht aan het museum. Het Rijksmuseum zet zich in om kinderen naar het museum te krijgen. Zo worden al langer gratis bussen ingezet die kinderen van scholen uit het hele land naar Amsterdam brengen. Het hogere bezoekersaantal is te verklaren doordat er dit jaar meer bussen werden ingezet. Ook heeft het museum scholen nog intensiever benaderd en van informatie voorzien.

Voor het derde jaar op rij heeft het Amsterdamse Rijksmuseum meer dan 20 miljoen bezoekers getrokken. Ongeveer de helft (53 procent) van de 2,3 miljoen bezoekers was afkomstig uit Nederland. Het afgelopen jaar liet het Rijks volgens directeur Wim Pijbes “overtuigend zien dat het ook een bron van creativiteit is”. Zo vonden er zo'n vijfhonderd workshops, vijftig cursussen en dertig lezingen plaats. Het Rijksmuseum werd dit jaar ook uitgeroepen tot European Museum of the Year. 

© Nationale Onderwijsgids