Logo_voorleeswedstrijd-2015_2016

De inschrijving voor de Nationale Voorleeswedstrijd is weer volop aan de gang. Nog tot 1 december kunnen basisscholen hun schoolkampioen aanmelden voor de nationale finale. De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Dit meldt de Bibliotheek.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De organisatie wil met de wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar ook leuk is.

Basisscholen die meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd kunnen zo op een spannende manier hun leerlingen stimuleren om te gaan (voor) lezen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat juist kinderen rond de 12 jaar geregeld hun leesmotivatie verliezen en minder gaan lezen. Tijdens de wedstrijd  leren kinderen van elkaar tijdens het voorlezen en het wedstrijdelement maakt het lezen extra leuk.

Basisscholen kunnen nog tot eind november een gratis deelnamepakket aanvragen via de website www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. Naast het boekje met alle spelregels ontvangen de scholen in het pakket een mooie oorkonde voor de voorleeskampioen van de school.

© Nationale Onderwijsgids