Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon_2

Op 3 november wordt in Delft het eerste internationale Integrale Kindcentrum (IKC) van Nederland geopend. Het IKC komt op de campus van de TU Delft. De gemeente Delft heeft zich hiervoor ingezet, zodat kinderen van de internationale medewerkers in de regio kinderopvang en school dicht bij huis kunnen kiezen. Het centrum is bedoeld voor 0 tot 12 jarigen van diverse nationaliteiten, culturen en achtergronden. Dat meldt gemeente Delft.

True Colors Delft en de International School Delft vormen samen het kindcentrum. De International School Delft (ISD), onderdeel van de Laurentius Stichting, opende in maart 2014 elders in Delft haar deuren. Net als de buitenschoolse opvang van True Colors Delft.

De International School of Delft richt zich op kinderen van buitenlandse ouders die in Nederland wonen of werken; kinderen van Nederlandse ouders die in het buitenland hebben gewoond en daar onderwijs hebben gevolgd; kinderen van Nederlandse ouders die uitzicht hebben op een langdurig verblijf in het buitenland. True Colors is er voor alle ouders die in Delft op zoek zijn naar internationale kinderopvang voor kinderen van 0-12 jaar, maar medewerkers van de TU Delft krijgen voorrang bij plaatsing.

© Nationale Onderwijsgids