Normal_pesten__digitaal_pesten__laptop__po__vo__so__online_pesten

Pesten is een probleem van alle tijden, digitaal pesten het probleem van deze tijd. Woensdag 7 oktober 2015 was de première van 'What's Appening?', een programma voor scholen tegen digitaal pesten van Stichting Safe School uit Rotterdam dat in samenwerking met Marieke Dijkers, schrijfster van het gelijknamige boek, tot stand is gekomen. 70 onderwijsprofessionals maakten kennis met alle facetten van het programma en het boek, dat die dag voor het eerst gepresenteerd werd. Dat meldt Stichting Safe School.

Samen met schrijfster Marieke Dijkers heeft de Rotterdamse Stichting Safe School het programma neergezet. 'What’s Appening?' daagt leerlingen op een eigentijdse manier uit om naar hun eigen online gedrag te kijken en maakt onderwerpen als digitaal pesten en social mediagebruik bespreekbaar. Het programma bestaat uit diverse onderdelen: het jeugdboek 'What's Appening?', het eendaagse schoolprogramma en lesmateriaal. De onderdelen kunnen ook los van elkaar worden ingezet.

Informatie over dit programma? Kijk op de website www.stichtingsafeschool.nl of neem contact op via info@stichtingsafeschool.nl.

© Nationale Onderwijsgids