Normal_fiftytwo_kinderzwerfboekdag_pwakids

Ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet goed lezen omdat ze geen boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en het staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat kinderen in huishoudens waar boeken aanwezig zijn zich sneller en breder ontwikkelen op het gebied van taal. Kinderzwerfboek heeft 7 oktober uitgeroepen tot de Nationale Kinderzwerfboekdag. Samen met alle kinderen wil Kinderzwerfboek 100.000 kinderboeken uit zwerven sturen. Dit meldt het Nationaal Fonds Kinderhulp.

De Kinderboekenweek start op 7 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, wil alle kinderen de kans bieden om een boek te lezen. Daarom roept de organisatie kinderen op om boeken te doneren voor de actie. Kinderen kunnen (gratis) 'zwerfstickers' aanvragen om hun boeken uit zwerven te sturen. Of de boeken kunnen naar een van de 675 Kinderzwerfboek-stations worden gebracht. Kinderboerderijen, scholen, buurtcentra en winkels werken mee aan het initiatief. Op het station kunnen kinderen boeken doneren en/of halen.

Op de Nationale Kinderzwerfboekdag trekt de ZwerfboekBende het land in om duizenden boeken te laten zwerven. Dit jaar brengt de Bende een bezoek aan Rotterdamse wijken waar de kinderzwerfboeken hard nodig zijn. Hierna opent de Bende samen met Wethouder de Jonge een Kinderzwerfboek-station in de Euromast. Voor meer informatie over Kinderzwerfboek, de adressen van Kinderzwerfboek-stations en voor het aanvragen van gratis zwerfstickers ga naar: www.kinderzwerfboek.nl.

© Nationale Onderwijsgids