Logo_download
De jaarlijkse Kinderpostzegelactie gaat vandaag weer van start. Leerlingen van groep 7 en 8 zullen langs de deuren gaat om de postzegels te verkopen. Op de zegels staan dit jaar afbeeldingen uit de populaire voorleesboekjes van de Gouden Boekjes-reeks. Het thema van dit jaar is 'Voor kinderen, door kinderen'. Met de opbrengst van de actie wordt gebruikt om kwetsbare kinderen in Nederland en het buitenland een beter toekomst te kunnen bieden. Gisteren kocht André van Duin het eerste setje kinderpostzegels en gaf daarmee het startsein voor de actie. Dit meldt Stichting Kinderpostzegels.
 
De kinderen verkopen overigens niet alleen postzegels. Al enige tijd hebben de kinderen ook kaarten en pleisters in het assortiment. Dit jaar is daar nog een USB-stick aan teogevoegd. De USB-stick van 8 gigabyte heeft de vorm van een pinpasje en past daardoor makkelijk in de portomonnee. Op het pasje staat een afbeelding van het bekende aapje van Paul Frank. De kaart kost 7,95 euro. Vorig jaar heeft de stichting al een proef gedaan met de USB-stick en die bleek succesvol.
 
Vanaf vandaag gaan zo'n 200.000 leerlingen op pad om zoveel mogelijk postzegels en andere actieproducten aan de man te brengen. Vanaf woensdag 4 november komen de kinderen opnieuw langs om de bestellingen bij hun klanten af te leveren.
 
© Nationale Onderwijsgids