Logo_symbol-entwurf_gender-transgender

De seksuele voorlichting aan kinderen op school moet anders. Dat vindt het Europees Parlement. Hoewel het Parlement geen zeggenschap heeft over het onderwijsbeleid van de EU-lidstaten, doet het toch een oproep aan alle leden om meer aandacht te besteden aan de positie van meisjes en genderdiversiteit. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

Deze week heeft het Europees Parlement met een grote meerderheid het rapport van de Portugese socialiste Liliana Rodrigues aangenomen. Daarin roept zij onder meer op om seksuele voorlichting op school verplicht te maken. Het Parlement stemt er mee in dat dit beleid wenselijk is binnen Europa en ziet de, noodzakelijkerwijs vrijblijvende, oproep als en een signaal aan de lidstaten en de Europese Commissie.

De conservatieve partij in het parlement, ECR, waartoe ook de ChristenUnie en de SGP behoren, hebben tegen het rapport gestemd. Binnen de EU is vastgelegd dat onderwijs nationaal beleid blijft en dat Europa dus geen zeggenschap heeft op dit punt. De partijen vinden dan ook dat het Parlement geen uitspraken over onderwijsbeleid mag doen.

© Nationale Onderwijsgids